Vízsugaras vágás, vízvágás - Filó és Társa Kft.

Vízsugaras vágás
Vízsugaras vágás
A vízsugaras vágás technológiával gyártott termékek formájának, kialakításának csak az ember fantáziája szab határt. Bármilyen anyagból, bármilyen forma és annak negatívja is kivágható a vízvágás segítségével, így az anyagok, minták, alakzatok színösszeállítása is végtelen sorban végezhető. A vízsugaras vágás technológiával gyártott termékeknél a design- és belsőépítész tervezők által megálmodott elképzelések megvalósításai ugyanúgy biztosíthatók, mint az egyszerű mértani elemek sorozatgyártása.

A vízsugaras vágás az alábbi anyagok vágására alkalmas:

Márvány, gránit, mészkő, csempe, greslap, kerámia, alumínium, acél, vörösréz, sárgaréz, műanyagok, plexi, MDF, OSB, gumi, filc, szivacs, polifoam és habanyagok. Üveget és faanyagokat nem vágunk!

Tekintse meg szemléltető videónkat, melyen bemutatjuk, hogy a vízsugaras vágás miképpen illeszkedik szakmánkba, hogyan jutunk el az elképzelésektől, rajzoktól az alapanyag mozgatásán, a vízvágás folyamatán át egészen a kész termékig, burkolatig.
Elérhetőség:

+36-30-393-8239

mate@filo.hu
A Filó és Társa Kft. hosszú távú fejlesztési koncepciójába illően 2008 áprilisában üzembe helyezett egy vízsugaras vágógépet, melynek segítségével természetes kövekből, üvegből, műanyagból vagy akár fémekből a legbonyolultabb, legváltozatosabb formák kivágása vált lehetővé.

A Flow Corp által szállított Integrated Flying Bridge vízsugaras vágógép szíve a magasnyomású pumpa, amely a kezelt vizet 3.850 bar nyomásra sűríti a vízvágás előtt. A pumpát elhagyva speciális vezetéken jut el ez a hatalmas nyomású víz a vágófejhez, melyben áthalad az emberi hajszál méretű fúvókán, a vágófejben abrazzív anyaggal keveredik, hogy aztán 1 mm vastag sugárban, immár felgyorsulva a hangsebesség két és fél szeresére, elvágja az akár 20 cm vastag gránitot vagy acélt is.

Az állítható nyomás és a vákuum segéd lehetővé teszi, hogy a törékenyebb anyagokat is előfúrjuk annak a veszélye nélkül, hogy az anyagban törés vagy bármilyen egyéb sérülés következne be. A vizes vágás során sem por, sem pedig hő nem keletkezik, így a melegre lágyuló anyagok sérülésétől sem kell tartani.

A vízvágás előkészítéséhez a rajz készülhet egyedileg, saját tervezés alapján, de felhasználható az ügyfél által a rendelkezésünkre bocsátott, elsősorban AutoCAD (dwg, dxf), vagy Corel (cdr) file is. Ezek hiányában, ha szükséges, egy egyszerű fénykép, vagy mintadarab alapján is elkészítjük a megálmodott vizes vágás tervet.
a legkülönfélébb fémek feldolgozhatóak
a legkülönfélébb fémek
feldolgozhatóak
réz vízsugaras vágása
réz vízsugaras
vágása
bármilyen forma kivágható
bármilyen forma
kivágható
márvány és gránit vágása vízsugárral
márvány és gránit
vágása vízsugárral
tömítőgyűrűk, tömítések
tömítőgyűrűk,
tömítések
alumínium vágása
alumínium
vágása
műanyag félék is vághatóak
műanyag félék is
vághatóak
gumi vízvágás
gumi
vízvágás
 
Nyitvatartás
Hétfő-Péntek
8:00-tól 16:30-ig