Padlócsiszolás

Padlócsiszolás
Padlócsiszolás
Padlócsiszolás tekintetében cégünk Magyarországon egyedülálló méretű gépparkkal és felszereléssel rendelkezik, melynek köszönhetően éves kapacitásunk meghaladja a 100.000 m2–t. Ügyfeleink között éppúgy megtalálhatóak a közintézmények, üzletláncok, pénzintézetek, szállodák, kis- és nagyvállalatok, mint a magánszemélyek, kiknek bármilyen, profilunkhoz kapcsolódó igényére képesek vagyunk reagálni, legyen az padlócsiszolás egy kis lakásban vagy egy nagy bevásárlóközpontban.
Hazánkban az elsők között kezdtük el alkalmazni ezt, az olasz módszeren alapuló technológiát, melynek segítségével a márvány, mészkő vagy gránit csiszolás területén a mára megjelent számtalan eljárás közül a mai napig a legszebb és leghatásosabb eredményt tudjuk elérni.
Szomorú tény, de sajnos még a legnagyobb alapossággal és szaktudással lerakott padlóburkolat felületén is találkozunk síkfogassággal, azaz a padló „fogas” lesz. Ez annyit jelent, hogy az egyes lerakott lapok között 1-2 mm szintbeli különbség lesz.
A padlócsiszolás, legyen az márványcsiszolás, gránit csiszolás vagy mészkő csiszolás, ennek a fogasságnak a lemarásával kezdődik. Itt kőtípustól függően gyémántszerszámokkal, vagy durvább csiszolókövekkel a teljes padlófelületet egy síkra csiszoljuk.
Márványcsiszolás
Gránit csiszolás
Mészkő csiszolás
A durva csiszolás előtt, esetenként közben, és után a lapok közti hézagokat a kő színéhez kikevert műgyantával fugázzuk. A műgyantás fugázásra egyrészt azért van szükség, mert a padlócsiszolás során a hagyományos fugázó anyag kipereghet, másrészt pedig a műgyanta a kötést követően a kő keménységéhez hasonló lesz, a csiszolást követően le nem süllyed, így biztosítva egy összegfüggő felületet. A mészkőcsiszolás során a műgyantát nem csak fugázásra, hanem a lapok felületének tömítésére is használjuk.
A „durvázást” követően a padlócsiszolás a fényezéssel folytatódik, egyre finomabb szemcseszerkezetű csiszolókövek alkalmazásával, melynek végeredményeképpen tükörsima, karcmentes és gyönyörűen fénylő padlóburkolatot kapunk.
Természetesen a mai trendnek megfelelően nemcsak tükörfényes padlót tudunk készíteni, hanem a márvány vagy mészkő csiszolás esetén „mattcsiszolt” vagyis selyemfényű burkolat is lehet a végeredmény.

Padlófelújítás

A padlócsiszolás természetesen nem korlátozódik az újonnan lerakott kőburkolatokra. A régi, lemattult, fényét elvesztett, karcos padlóburkolat újjávarázsolásának legjobb módja, amely mindamellett, hogy rövidebb ideig tart és kevesebb kosszal jár, a meglévő burkolat cseréjére fordítandó összeg nagyjából egy harmadából elvégeztethető. Tehát ha Ön a padlófelújítás felé hajlik, a padlócsiszolás a legmegfelelőbb megoldás!

Fontosnak tartjuk kiemelni, hogy az olasz technológia szerint végzett padlócsiszolás nem összetévesztendő a piacon található, egytárcsás takarítógépek és különféle vegyszerek alkalmazásával végzett, csiszolásnak hirdetett szolgáltatásokkal. Ezek a technológiák kisebb sérülések javítására, egyszerűbb karbantartásokra alkalmasak, de végeredményük messze-messze elmarad a hagyományos módon (márvány és mészkő csiszolás esetén 5-7, gránit csiszolás esetén pedig akár 11 művelettel), nagygépekkel végzett padlócsiszolás eredményétől.
A márvány, gránit és mészkő padlóburkolatok csiszolása mellett a műkő felújítás is profilunkba tartozik, melynek során a régi - akár 100 éves - épületek műkő elemeinek (balluszterek, oszlopok, díszek stb.) javítását, restaurálását végezzük el.
 
Nyitvatartás
Hétfő-Péntek
8:00-tól 16:30-ig