Gránit csiszolás

Gránit csiszolás
Gránit csiszolás
A gránit csiszolás technológia alkalmazásával az új és régi gránit padlókat egy olyan minőségi szintre emelhetjük, mely még évek múltán is büszkévé teszi tulajdonosát. Nem összetévesztendő a gránit polírozás tevékenységgel, az ugyanis a teljes csiszolási művelet utolsó szakasza. Legyen szó azonban frissen lerakott vagy egy évek óta használt padlóról, a csiszolás minden esetben tökéletes eredményre fog vezetni.
Új burkolatoknál, különösen, ha azokat a manapság népszerű nagy méretű lapokból készítették, mindenképpen javasolt a helyszíni csiszolás. Ettől ugyanis a felület teljesen összefüggő lesz, a lapok közti méretpontatlanságból és az esetleges kivitelezési hibákból eredő fogasság megszűnik, így az a burkolatunkat nem fogja megosztani. A kő színéről kevert és a fugákba kent műgyanta csak a csiszolással válik teljesen eggyé a padlóval, olyan látványt nyújtva, mintha az egész helyiséget egyetlen hatalmas darab kőlapból készítettük volna el.
Amennyiben a padlónk fényét vesztette, azon nagyobb karcolások, hibák esetleg kisebb foltok vannak és felújításra kerül sor, és nem szeretnénk új kőburkolatot vásárolni, kitéve magunkat a bontással és újraépítéssel járó számtalan kellemetlenségnek, akkor a csiszolás a legkézenfekvőbb, és leggazdaságosabb megoldás. A csiszolás befejeztével a burkolat újra csillogóvá, ragyogóvá válik, ismét éveken át örömet okozva tulajdonosának.

A gránit padló csiszolásához - mivel általában nagyon kemény anyagról van szó - komoly méretű gépekre van szükség, melyek súlya minimum 150-200 kg, de akár a 600 kg-ot is elérheti. Igazán szép eredményt csak ezekkel a berendezésekkel kaphatunk, ne hagyjuk tehát magunkat megtéveszteni a piacon magukat gránit csiszolónak hirdető, egytárcsás kisgépekkel dolgozó cégek által.
A csiszolás során a gép saját tartályából enged vizet a fejre szerelt csiszolókövekre, biztosítva azok hűtését és megakadályozva a por keletkezését. A lekötött por és a víz keveréke iszap lesz, melyet a csiszolás közben speciális porszívókkal folyamatosan gyűjtünk.
Ettől a vizes technológiától persze nem kell megijedni akkor sem ha lakott ingatlanról van szó. A falakat, ajtókat, beépített bútorokat és faburkolatokat alaposan levédjük megakadályozva, hogy az iszap kárt tegyen bennük. Gyakori kérdés Ügyfeleink részéről, hogy festés előtt vagy után csiszoltassanak. A legkézenfekvőbb megoldás, ha a festés utolsó művelete előtt végezzük el a csiszolást, így ha valami véletlen folytán szennyeződne a fal, akkor a befejező réteggel azt a festő könnyedén el tudja fedni, anélkül, hogy javítgatnia kelljen.

Gránit csiszolás lépései

A csiszolás folyamata fontos szakaszokra bontható, mely egy 10-11 lépésből álló műveletsorból áll.
Az első feladat a durva csiszolás, melyet gyémántszerszámok alkalmazásával vagy durva szemcsés csiszolókövekkel végzünk. Ebben a szakaszban tűntetjük el a korábbi sérüléseket, marjuk a padlólapokat egy síkba, megszüntetve a lapok közötti fogakat. Ez a tevékenység a csiszolási folyamatnak az a része, mely zajjal és sűrű iszappal jár.
A következő lépésben finomabb szemcseszerkezetű köveket használunk, melyekkel a durvázott, lemart padlóról eltávolítjuk a gyémántszerszámok erős nyomait, mélyebb karcait. A művelet, ahogy előre haladunk, egyre csendesebbé válik és a keletkező iszap is folyamatosan higul.
A végső fázisban a polírozást végezzük, melynek során a legfinomabb szemcsézetű csiszolókövekkel tükörfényig munkáljuk a padlóburkolatot, így az elnyeri végleges formáját.
A gránit csiszolás, ahogy azt korábban említettük, viszonylag sok műveletből áll, melyeket kellő gondossággal kell végezni, különben a fényes padlón a gépnyomok láthatóak maradnak.

Referenciák gránit csiszolás munkáinkból

Cégünk közel 20 éves tapasztalattal és számtalan komoly referenciával rendelkezik ezen a területen, amennyiben felkeltettük érdeklődését forduljon hozzánk bizalommal! A teljesség igénye nélkül ízelítőt adunk azon munkáinkból, ahol gránit csiszolást végeztünk.
Budapest, Liszt Ferenc Repülőtér érkezési csarnok - gránit padló
 
Budapest, Liszt Ferenc Repülőtér érkezési csarnok - Serizzo gránit újracsiszolva
 
Budapest, Liszt Ferenc Repülőtér indulási csarnok - felújított gránit padlóburkolata
 
Budapest, magánház - intarziás gránit padló csiszolva
 
Budapest, M2 Metró, Széll Kálmán tér állomás - csiszolt gránit padló
 
Peronok csiszolt gránit burkolata
 
Tükörfényűre csiszolt gránit
 
Csiszolt gránit padló részlete
 
 
 
Nyitvatartás
Hétfő-Péntek
8:00-tól 16:30-ig