Kővágás

Kővágás
Kővágás
A kővágás cégünk tevékenységének mindig is rendkívül szerves részét képezte, hiszen a padló- és falburkolatok, pultok stb. gyártása során a márvány, gránit, mészkő vagy onyx táblákat a legkülönbözőbb méretekre kell felvágni.
Annak érdekében, hogy Ügyfeleinket továbbra is a lehető legmagasabb színvonalon, a lehető leggyorsabban, a legkiválóbb minőségben, minél költséghatékonyabban és munkavédelmi szempontból a legnagyobb biztonságban szolgálhassuk ki, 2014 nyarán a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Hitelprogramjának segítségével megvásároltunk és üzembe helyeztünk telephelyünkön egy korszerű hídvágó gépet.
A berendezés beszállítóját természetesen a kő hazájában, vagyis Olaszországban működő gyártók közül választottuk ki. Minden fontos szempontot mérlegelve a területen több mint 50 éves múltra visszatekintő Breton céggel sikerült megállapodnunk és megrendelni tőlük az Easycut F600 típusú hídvágó gépet.
a hídvágó gép műhelye
a hídvágó gép műhelye
vágás 400 mm koronggal
vágás 400 mm koronggal
3 cm vastag mészkő tábla vágása
3 cm vastagmészkő tábla vágása
 
A már meglévő vízsugaras vágógépünk mellé egy igazán ésszerű és hasznos beruházásnak bizonyult a telepítés. A hídvágó, bár kizárólag egyenes vonalú vágásokra alkalmas, azokat meglehetősen nagy sebességgel és milliméteres pontossággal végzi, köszönhetően a gyári kezelőszoftver precizitásának. A korong alatt a vágóasztal szabadon forgatható, így az előre beállított fix szögértékek mellett bármilyen ferde vágást is kivitelezni tudunk.
A vágókorong 90 fokig dönthető, így a korábban problémásnak tekintett 45 fokos gérvágások könnyedén megoldhatóak, akár a tábla teljes hosszán anélkül, hogy a levágott darabok összeillesztése során utómunkát kellene végezni.
lapok előkészítése gérvágáshoz
lapok előkészítése
gérvágáshoz
hídvágó a gérvágás közben
hídvágó a
gérvágás közben
gérvágott élek illesztve, összeragasztva, fózolva
gérvágott élek illesztve, összeragasztva, fózolva
A gépre felhelyezhető korong maximális átmérője 600 mm, melynek segítségével gond nélkül vághatunk akár 20-25 cm vastag köveket is. Egy utólag vásárolt speciális marófejjel pedig a holker marását tudtuk felgyorsítani és ismételhetővé tenni, elkerülve a kézi gépekkel végzett marások problémáit.
holker csatlakozó elem
holker csatlakozó
elem
a marások precízen követik egymást
a marások precízen
követik egymást
gérvágással és holkerrel illesztett pult szállításra készen
gérvágással és holkerrel illesztett pult szállításra készen
 
A táblák mozgatásával és azoknak a vágóasztalra történő felhelyezésével együtt járó balesetveszélyt csökkentette minimálisra a dönthető vágóasztal. A hidraulika által működtetett asztal gombnyomásra a vízszintes állapotból kb. 80 fokig emelkedik, melyre a targoncával akár két ember is könnyű szerrel és biztonsággal helyezi fel a nem ritkán 600 kg súlyú nagytáblákat.
a vágóasztal alapállapotban
a vágóasztal
alapállapotban
hidraulikus emelők végzik a mozgatást
hidraulikus emelők
végzik a mozgatást
az asztal készen áll a tábla felhelyezésére
az asztal készen áll
a tábla felhelyezésére
 
A hídvágó precizitásából és rendkívüli teljesítményéből adódóan cégünk vágási kapacitása lehetővé teszi a bérvágást, így amennyiben Önnek vagy ügyfeleinek nincs lehetősége a megvásárolt kőanyagot méretre vágni, megmunkálni keressen minket bizalommal, mennyiségtől függően versenyképes áron tudunk a munkára vállalkozni!
Nyitvatartás
Hétfő-Péntek
8:00-tól 16:30-ig