Kültéri kőburkolat

Kültéri kőburkolat
Kültéri kőburkolat
Kültéri kőburkolat választása során célszerűbb a keményebb, tartósabb fajták között keresgélni, különösen, ha az anyagot vízszintes felületre (terasz, ablakpárkány, fedkövek, stb.) szánjuk. Figyeljünk rá, hogy a kültéri kőburkolat mindenképpen fagyálló legyen és ellen kell, hogy álljon az időjárás viszontagságainak (hőingadozások, UV sugárzás, savas eső stb.). A teraszok és lépcsők burkolatának, még akkor is, ha részben fedett helyen van, minden esetben gondoskodjunk a csúszásmentesítéséről, a későbbi balesetek elkerülése végett. Függőleges felületek (falak, homlokzatok) kőborításánál nagyobb szabadsággal rendelkezünk, ezeknél puhább kövek is számításba jöhetnek, ugyanis a legnagyobb károkat okozó víz nem áll meg rajtuk, hanem a gravitációnak engedve szépen lefolyik. Azonban akár vízszintes, akár függőleges felületről is legyen szó, a kültéri kőburkolat ápolása rendkívül fontos. A védelmet biztosító víztaszító (hidrofób) impregnálást akár évente ismételjük, így biztosítva, hogy házunk burkolata tartósan okoz örömet a szemlélőnek.
A vízszintes felületekre a márvány és mészkő fajták korlátozottan alkalmasak, inkább gránitot vagy kvarcitot célszerű választani, mert ezek tartósan megőrzik eredeti állapotukat, fényüket és jobban ellenállnak a fizikai hatásoknak. Falburkolat esetében többféle mészkő vagy akár márvány is alkalmazható, fényezett követ azonban nem célszerű választani, ugyanis az UV sugárzás és az eső akár egy év alatt is teljesen lemattíthatja a burkolatot.
Terasz- vagy lépcsőburkolat készítésénél balesetvédelmi szempontból fontos, hogy a fényezett kültéri kőburkolat vizesen rendkívül csúszós. Szerencsére a megelőzésnek számtalan formája létezik, amilyen pl. a stokkolás, a csúszásgátló nútok bevágása, a homokfúvás, továbbá  mattcsiszolt vagy lángkezelt anyagok beépítése.
A felsorolt problémák ne riasszanak el senkit a kőburkolatok kültérre történő alkalmazásától, azok ugyanis az épületnek egészen egyedi, különleges megjelenést kölcsönöznek.

Akárcsak a beltérre kerülő kőburkolatok terén, cégünk a kültéri szegmensben is - igény szerint - teljes körű szolgáltatást nyújt. Elkészítjük a megfelelő aljzatbetont, ellátjuk a szükséges vízszigetelő rétegekkel, a repedések elkerülése végett dilatációkat helyezünk el, a kiválasztott kőanyagot lerakjuk és impregnáljuk. Természetesen, ha Ön nem rendelkezik erre vonatkozó ismeretekkel, vagy meg szeretné magát kímélni az utánajárástól, a kőanyagot nálunk is megvásárolhatja!

Az általunk forgalmazott kőburkolat fajták a linkre kattintva tekinthetők meg.

Amennyiben bizonytalan lenne a megfelelő kőanyag vagy technológia kiválasztásában, forduljon hozzánk bizalommal, kollégáink készséggel állnak rendelkezésére!

Kőburkolatok kültérre

kockakő burkolat
kockakő burkolat
 
teraszburkolat Budapesten
teraszburkolat Budapesten
 
kültéri kőburkolat Budapesten
kültéri kőburkolat Budapesten
 
lábazatburkolat és hozzá illő ablakpárkányok
lábazatburkolat és hozzá illő
ablakpárkányok
lépcsőburkolat
lépcsőburkolat
 
természetes kőburkolatú terasz és oszlop
természetes kőburkolatú
terasz és oszlop
 
 
 
Nyitvatartás
Hétfő-Péntek
8:00-tól 16:30-ig