Kőburkolat

Kőburkolat
Kőburkolat
Kőburkolat választása esetén, akár kültéri, akár beltéri, számtalan lehetőség kínálkozik, amivel padlónkat egyedivé, különlegessé, vagy épp ellenkezőleg, semlegessé tehetjük.
Fontos és nehéz döntés, hogy a kiválasztott márvány, gránit, mészkő burkolat színe harmonizáljon, vagy erős kontrasztban legyen a környezettel. A kőanyag színe és árnyalata mellett – amennyiben van – annak erezetével is eljátszhatunk, létrehozva a padlón egy folytonos, összefüggő mintázatot. Ehhez persze elengedhetetlen a megfelelő lapméret kiválasztása. Amíg a kisebb padlólapokból (30x30, 30x60, 40x40 cm) ez a feladat nehezebben kivitelezhető, addig a közepes méretűekkel (50x50, 60x60 cm stb.) már rendkívül látványos eredményeket érhetünk el, megközelítve a legexkluzívabb, nagytáblás (akár 250x150 cm) burkolatok által nyújtott esztétikai élményt.
A megfelelő anyag kiválasztásánál az esztétikum mellett fontos figyelembe venni, hogy az adott burkolat milyen fizikai, kémiai és egyéb hatásoknak lesz kitéve, mert ezek a tényezők együtt, egymást erősítve jelentősen befolyásolják a burkolat élettartamát.
Természetesen a kőburkolatunkat még mozgalmasabbá tehetjük többféle kőanyag kombinálásával, bordűrök, szegélyek, keretek betervezésével vagy akár egy vízsugaras vágással készített padlóintarziával.
Kültéri kőburkolat
Beltéri kőburkolat
Kőburkolat fajták
Az első és talán legfontosabb döntés, hogy a kiválasztandó kő kültérre vagy beltérre fog kerülni.
Kültéri kőburkolat választásánál célszerű körültekintően eljárni, figyelembe venni a burkolat élettartamát befolyásoló tényezőket. Legyen akár padló- vagy falburkolat, lépcső, ablakpárkány, fedkő, stb. ezek a kőburkolatok nagyobb igénybevételnek vannak kitéve, mint beltéri társaik. Megfelelő választással, szakszerű kivitelezéssel és karbantartással egy nagyszerű, esztétikus és elegáns burkolat díszítheti házunkat.
Beltéri kőburkolat esetén az időjárás hatásait ugyan figyelmen kívül hagyhatjuk, azonban a burkolat tartóssága érdekében célszerű figyelembe venni, hogy az adott padlóburkolat mekkora forgalomnak lesz kitéve. Ebből következőn nem biztos, hogy ugyanaz az anyag alkalmas lesz egy bevásárlóközpontban vagy üzletben, mint egy családi házban.
A választás nem egyszerű, mert a kőburkolat fajták óriási területet fednek le. Választhatunk az elegáns márvány, az időtálló, kemény, de nem kevésbé szép gránit, a viszonylag semleges, homogén, vagy néha épp ellenkezőleg rendkívül mozgalmas mintájú mészkő, az átvilágítással megbolondított onyx, vagy pedig terrazzo burkolatot, ami egy egészen külön kategóriát képez az előbbiek között.

A munkálatok kivitelezésére országos szinten vállalkozunk, tehát nem feltétel, hogy az elkészítendő kőburkolat Budapest területén vagy közvetlen közelében legyen.

 

Nyitvatartás
Hétfő-Péntek
8:00-tól 16:30-ig