Padlóburkolat

Padlóburkolat
Padlóburkolat
Az a padlóburkolat, mely természetes kőből készült, jellemzően tartós, szép, elegáns és exkluzív. A legkülönfélébb stílusú házakba, lakásokba, de bármilyen  más funkciójú épületben alkalmazhatjuk, hiszen az építészeti irányzatok változnak, de a kő használata évszázadok, sőt évezredek óta jelen van és jelen is lesz az építészetben.

Egy szép, újonnan lerakott, vagy felújított, újracsiszolt kőburkolat pontosan ezt az időtlenséget hivatott jelképezni, döntsünk akár amellett, hogy a ház teljes területén követ használunk vagy csak néhány helyiségben (pl.: előszoba, konyha, nappali, fürdőszoba stb.) jelenik meg.
A padlóburkolat jelentősen meghatározza, sőt dominálja a helyiség, vagy akár az egész ház hangulatát, így a megfelelő jelleg, szín és minta kiválasztása rendkívül fontos.

Padlóburkolat készítése márvány, gránit, mészkő anyagok felhasználásával

Cégünk igény szerint a padlóburkolatok teljes körű kivitelezésére is vállalkozik: - aljzatbeton készítése: Turbosol gyártmányú beton keverő és szállító gépünk segítségével akár 100 m távolságra is eljuttatható a készre kevert anyag
- padlókiegyenlítés: a már meglévő aljzaton a lézeres szintezőműszerrel végzett ellenőrzést követően a szintbéli különbségeket kijavítjuk, a kívánt síkot vagy a szükséges lejtést kialakítjuk
- szigetelés: fürdőszobák padló- és falburkolatára, kádakhoz, épített zuhanykabinhoz kent vízszigetelést készítünk
- burkolás padlólapok felhasználásával: a méretre vágott burkolólapok lerakása ragasztott technológiával, hálósan, diagonálban vagy egyedi burkolási terv szerint
- fugázás: a lerakott padlóburkolat fugázása hagyományos fugázó anyaggal vagy pedig a kő árnyalataihoz legjobban passzoló színre kikevert műgyantával
- helyszíni csiszolás: az elkészült padlóburkolat esetleges szintbeli eltéréseit egy síkra marjuk, majd a teljes felületet gyönyörűen felfényezzük
- impregnálás: annak érdekében, hogy a lecsiszolt burkolat sokáig megőrizze szépségét víz- és olajtaszító kezelést alkalmazunk, melyek a szennyeződések megtapadását, a kőanyagba történő bejutását akadályozzák meg

Padlóburkolat fajták

A kívánt padlóburkolat kőanyaga nálunk is megrendelhető, magyar és olasz partnereink bőséges kínálatából válogathatnak kedves Ügyfeleink. A kiválasztott és megrendelt kőanyag külföldről történő behozataláról gondoskodunk, legyen szó méretre vágott (30x30 cm, 40x40 cm, 60x60 cm, 60x30 cm, 80x80 cm stb.) vagy nagytáblás anyagról.
A táblában megvásárolt kövek egyedi méretre gyártását, íves vágásait vízsugaras vágógépünkkel milliméteres pontossággal készítjük el. A mai trendnek megfelelően vállaljuk nagytáblás padlóburkolat kivitelezését vagy akár művészi szintű, intarziás padlók készítését is.

Az alábbi képeken ízelítőt láthatnak márvány, gránit, onyx és mészkő padlóburkolat munkáinkból.
Breccia Sarda és Rain Forest Brown - márvány padlóburkolat
 
Breccia Sarda, Rain Forest márvány padlóburkolata és onyx szekrénybetét
 
Budapest, Ügyvédi Kamara - Süttői mészkő padlóburkolat
 
Golden Beach gránit padlóburkolat Gránit padlóburkolat Török mészkő padlóburkolat

Intarziás padlóburkolat

Az intarziás padlóburkolat a kőburkolatok csúcsa. Az intarzia szó a famegmunkálás világából érkezik, és azt a technológiát jelenti, amivel különböző fajtájú, színű faanyagokat ragasztanak egymásba, így alakítva ki akár egészen részletes képeket a padlók, bútorok felületén.
A természetes kőből készülő intarziás padlóburkolat, vagyis a kőintarzia készítésének elve is hasonló, itt az egyes mintákat vízsugaras vágóval vágjuk ki a kövekből, majd ragasztjuk össze előre a műhelyben vagy nagyobb mintáknál a helyszínen.
Az, hogy a padlóra kerülő minta mennyire míves, bonyolult vagy összetett, csupán a fantáziától és persze a megrendelő anyagi lehetőségétől függ.
Nem feltétlenül kell, hogy az egész kőpadló intarziás legyen, a szoba közepén elhelyezett padlóbetét vagy medallion, a falak mentén futó díszes bordűr is alapjaiban változtatja meg, növeli a burkolat összhatását.
A minta vagy stílus kiválasztása nem egyszerű feladat, éppen ezért telephelyünkön boldogan állunk rendelkezésére, hogy számtalan mintánk közül segítsünk kiválasztani az Önnek legmegfelelőbbet!
Budapest, Ramada Aqua World szálloda lobby - intarziás márványburkolat
 
Budapest, Szabadság tér, irodaház intarziás márvány padlóburkolata
 
Budapest, üzlethelyiség intarziás gránitburkolata
 
Bécs, kiállítási stand intarziás márvány padlóburkolata
 
Családi címer márványból és mészkőből
 
Nógrádgárdony, Szívszanatórium - intarziás padlóburkolat
 
Somogyvámos, Krisna völgy - oltár intarziás padlóburkolata Oltár intarzia a fedlappal együtt felülnézetből Gyönyörű márványok kombinálásával készített lótuszvirág minták

Padlóbetét

Ahogyan arra az intarziás padlóburkolat esetében is utaltunk, ha Önnek akár látványban, akár anyagilag „sok” lenne az egész kőburkolaton megjelenő intarzia, még mindig ott a lehetőség, hogy egy szépen, ízlésesen kivitelezett padlóbetét emelje az Ön burkolatát messze az átlag fölé!
A padlóbetét, legyen az négyszög, kör vagy ellipszis alakú, készülhet bármilyen méretben, bár magánházak esetén a leggyakoribb az 1 és 2 m átmérő közötti minta.
Egy kisebb padlóbetét előregyártva, panelra ragasztva és összecsiszolva, késztermékként telephelyünkön is megvásárolható, így amennyiben Önnek már van burkolója, egyszerűen csak a „kezébe” adhatja, amit a szoba közepén látni szeretne.
Ha az előre elkészítettek között nem találja meg az Önnek megfelelőt, katalógusunkból bármikor választhat, de egy Ön által elképzelt és bármilyen formában papírra vetett minta kivitelezésére is vállalkozunk.
Budapest, magánház - márvány intarziás padlóbetét
 
Intarziás márvány padlóbetét
 
Intarziás padlóbetét márványból
 
Márványból készült padlóbetét intarziával
Márvány intarziás padlóbetét
Orosháza Fő tér, intarziás mészkő padlóbetét

 

Nyitvatartás
Hétfő-Péntek
8:00-tól 16:30-ig