Márvány konyhapult

Márvány konyhapult
Márvány konyhapult
A márvány konyhapult készítése kényes téma a köves szakmában. Kényes, mert sajnos vannak cégek, „szakértők” a piacon, akik minden gond nélkül eladnak márványokat konyhai munkalap céljára, anélkül, hogy az Ügyfelet figyelmeztetnék az anyag érzékenységére.
A különböző márványok között is nagyon nagy eltérés lehet a kőzettulajdonságok tekintetében, melyek – mint tudjuk – meghatározzák a felhasználási lehetőségeinket.
Alapvetően kijelenthetjük, hogy a puhább, lazább márványok egyáltalán nem alkalmasak arra, hogy konyhai munkalap készüljön belőlük.
A masszívabb, ellenállóbb márványok már bátrabban használhatók erre a célra, de épségük megőrzése folyamatos odafigyelést igényel. A védelem alapja a minőségi impregnáló kezelés, melytől a márvány víz és olajtaszító lesz, azonban a gránittal ellentétben ez sajnos csak időleges, a kőre kiömlő agresszívebb anyagok letakarításával nem várhatunk órákat, sokszor perceket sem, azokat azonnal el kell a felületről távolítani. Amennyiben az impregnálás hatása csökken akkor a kezelést meg kell ismételni, de mindenképpen célszerű azt fél évente egyszer elvégezni, mert ha a foltok beszívódtak a kőbe, azokat eltávolítani csak részben vagy egyáltalán nem lehet.
Miért döntenek az emberek mégis a márvány konyhapult mellett? Ezen természetes kő időtlen szépsége, végtelen eleganciája és melegsége lehet az, ami miatt inkább vállaljuk a kockázatot és márványt választunk konyhánk díszének.
Amennyiben felkeltettük érdeklődését, tekintse meg a teljesség igénye nélkül összeállított tábláinkat, a nagytáblás márvány burkolat készlet linkre kattintva. Kérdésével keressen minket elérhetőségeinken, hogy az Önnek legmegfelelőbb ajánlatot készíthessük el!

Márvány munkalap munkáink

Szeged,  CBA Nova étterem - cukrászpult
 
Cukrászpult hátsó oldala
 
Pizzapult és az aláépített berendezések
 
Pizzapult sarokkialakítása
 
Sarkok csatlakozása és beépített mosogatótálca
 
Dupla mosogató a márvány munkalapban
 
Nagyméretű carrarai márvány munkalap
 
Látványkonyha márvány munkalapja
 
 

Márvány munkalap tisztítása

A márvány munkalap tisztítása, rendszeres takarítása éppen annyira kényes kérdés, mint a márvány maga.
Alapvetően azt lehet mondani, hogy a napi takarítást tiszta vízzel vagy pH semleges tisztítószerrel szabad csak végezni. Az impregnálás kulcsfontosságú ezeknél a köveknél, így annak ellenőrzése, rendszeres ismétlése elengedhetetlen ahhoz, hogy a munkalap tartósan megőrizze fényét, szépségét.
Természetesen egy olyan konyhában, ahol rendszeresen főznek, előbb-utóbb a munkalap egyes részein zsírfoltok, vízkő, penész, stb. jelenik meg, melyek eltávolítása nagyon nagy odafigyelést igényel. A piacon számtalan kiváló termék létezik ezen foltok eltávolítására, azonban ezek az anyagok mindegyike erősen savas vagy lúgos kémhatású, melyek a márványban helyrehozhatatlan károkat okozhatnak, így ezek használatát alapvetően célszerű elkerülni, azonban, ha más lehetőség nincs, a következőket mindenképpen be kell tartani:
  • próba: a munkalap egy kevésbé szem előtt lévő részén végezzünk el egy próbát, így felmérhetjük, hogy az általunk választott vegyszer alkalmas-e a feladatra
  • hígítás: a szereket minden esetben vízzel hígítsuk a használat előtt. Próbálkozhatunk többféle aránnyal, mindig a több vizet tartalmazó keveréktől a koncentrátum felé haladva
  • száradás: a tisztítószert soha ne hagyjuk megszáradni a kő felületén és minden esetben bő vízzel öblítsük le
  • súrolás: ne használjunk durva keféket, mert azok még száraz állapotban is kárt tehetnek kövünkben, inkább puhább rongyokkal, mosogatószivaccsal töröljük le a munkalapot
  • impregnálás: az ilyen jellegű tisztításokat követően hagyjuk, hogy a kő teljesen kiszáradjon (12-24 óra is lehet!) és több rétegben impregnáljuk újra az egész pultot
Nyitvatartás
Hétfő-Péntek
8:00-tól 16:30-ig