Konyhai munkalap

Konyhai munkalap
Konyhai munkalap
A konyhai munkalap amellett, hogy látványával meghatározza az egész konyha és konyhabútor megjelenését, rendkívül fontos szerepet tölt be, hiszen a konyhában végzett munka nagy része gyakorlatilag ezen történik.
Konyhai munkalapok készítésekor többféle anyagtípusból választhatunk, ízlésünk és természetesen pénztárcánk függvényében, de ha a legjobbat, legtartósabbat és legexkluzívabbat szeretnénk, akkor egyértelműen a természetes kőből készült konyhapult a legoptimálisabb választás.
Sokszor elhangzik az ellenérv a kövekkel szemben, hogy rideg vagy hideg érzetet keltenek az emberben. A kő, elsősorban gránit konyhapultok a fából elkészített konyhabútorokkal együtt azonban ezt teljes mértékben cáfolják.
Természetes anyagról lévén szó, minden kőtábla egyedi és megismételhetetlen, így a kiválasztott kőből készülő konyhapult a természet csodálatos és hatalmas alkotó erejét varázsolja majd konyhánkba.

Konyhapult készítés természetes kövekből

Konyhapult készítés esetén az első és legfontosabb kérdés a megfelelő anyag kiválasztása. Mi minden esetben 3 cm vastag gránitot javasolunk kedves Ügyfeleinknek, tekintettel arra, hogy a márványok és mészkövek csak korlátozottan alkalmasak erre a fokozott igénybevételre.
Az anyagvastagság nem feltétlenül a design szempontjából fontos, hanem inkább biztonsági okokból kifolyólag, ugyanis a konyhapult anyaga a mosogatótálca, főzőlap és egyebek helyének kivágása után annyira meggyengül, hogy 2 cm-es vastagságnál könnyen eltörhet, különösen akkor, ha nagy méretű, 2-2,5 m hosszú konyhai munkalapok kerülnek beépítésre.
A konyhai munkalap vastagsága mellett, ahogyan arról már korábban is említést tettünk, annak anyaga is rendkívül fontos szempont. A gránitok anyagszerkezetükből és összetételükből adódóan tartósan megőrzik fényüket, kevésbé szívják magukba a különböző folyadékokat, zsírokat és jóval ritkábban foltosodnak. A márvány konyhapult melegebb érzetet ad, azonban jelentős lemondásokkal jár. A kávé, a bor, a kóla a követ elszínezheti, mattíthatja, legnagyobb ellensége azonban az ecet, ami azonnal és mélyen megmarja a konyhapult felületét. Impregnáló szerek rendszeres alkalmazásával ezek káros hatását csökkenthetjük, de fontos kiemelni, hogy egy olyan konyhában, ahol napi szinten főzünk, a konyhai munkalapok praktikusan ne márványból vagy mészkőből készüljenek. Ezeket az anyagokat olyan konyhapultok esetén javasoljuk, ahol azok inkább dekorációs funkciót látnak el.
Gránit konyhapult
Márvány konyhapult
A konyhai munkalap elkészítését természetesen hozott anyagból is vállaljuk, de igény szerint a kiválasztott típusból mi is beszerezzük Önnek a szükséges mennyiséget vagy választhat telephelyünkön lévő nagytáblás anyagainkból is.
Megkereséskor lehetőség szerint viszonylag pontos méreteket szoktunk kérni, melyek alapján tájékoztató jellegű árajánlatot adunk a konyhai munkalap gyártására.
Megegyezés esetén a helyszínen felmérjük konyháját, pontos sablont készítünk a főzőlapok, mosogatótálcák, csaptelepek és egyéb szerelvények elhelyezkedéséről, majd ennek a sablonnak a segítségével a konyhapult gyártása következik vízsugaras vágónkkal, milliméteres pontossággal.
helyszíni felmérés
helyszíni felmérés
sablon gyártása
sablon gyártása
konyhapult elkészítése a műlyheben
konyhapult elkészítése a műlyheben
élgömbölyítés kialakítása
élgömbölyítés kialakítása
kész munkalap kiszállítása
kész munkalap kiszállítása
helyszíni beépítés
helyszíni beépítés
 
A kivágott konyhai munkalap alkotóelemeinek szélein az előre kiválasztott élmegmunkálás típust (fózolás, negyed- vagy félköríves gömbölyítés stb.) műhelyünkben készítjük el, hogy az Ön otthonában lehetőség szerint semmi porral járó tevékenységet ne kelljen végezni.

A konyhapult készítése során az alábbi élkialakítások közül választhat:
  • sima élfény fózolva
  • duplungolás
  • negyedíves gömbölyítés (kisebb, nagyobb)
  • dupla negyedív
  • félköríves gömbölyítés
  • holker készítése
  • tagozatos élkialakítás, stb.

Gyakori eset, hogy nem kizárólag a konyhapult gyártására kapunk megbízást, hanem a konyhai munkalap és a konyhabútor felső része közé eső falfelületet is ugyanazzal az anyaggal burkoljuk, de míg a konyhapult 3 cm vastag anyagból készül, a falra 2 cm vastagot használunk.

Az elkészült konyhai munkalap összes darabjának kiszállítását az egész ország területén vállaljuk, a kiszállított pultokat természetesen el is helyezzük.
 
Nyitvatartás
Hétfő-Péntek
8:00-tól 16:30-ig