Gránit konyhapult

Gránit konyhapult
Gránit konyhapult
A gránit konyhapult – ahogyan arra már utaltunk – a legideálisabb választás, ha természetes követ szeretnénk konyhánkban látni. A gránit a közhiedelemmel ellentétben nem kizárólag a sírkövek anyaga, konyhánknak nem lesz tőle kriptahangulata, épp ellenkezőleg a gránit konyhapult a helyiséget otthonossá, egyedivé és megismételhetetlenné teszi.
Egy másik téves elképzelés a gránittal kapcsolatban, hogy „hideg” hatást kelt. Ez valószínűleg azoknak az egyszerűbb, szemcsés, pöttyös, kékes-szürkés vagy világos anyagoknak köszönhető, melyeket nagyon gyakran külső ablakpárkánynak, esetleg térburkolatnak használnak és a barkácsáruházak polcain rendkívül jutányos áron most is megtalálhatóak. Napjainkban világszerte bányásznak gránitokat, de a legnagyobb gránitexportőr országok (Dél Afrika, India, Kína, Brazília stb.) olyan választékot biztosítanak, hogy abban mindenki megtalálja számára mind pénzügyileg, mind pedig esztétikailag is a legideálisabb megoldást.
Javasoljuk tekintse meg nagytáblás gránit burkolat kollekciónkat, mely alapanyagául szolgálhat a megálmodott  konyhapultjának.

A gránit konyhapult tehát tökéletes választás, gyönyörű, otthonos, egyedi, exkluzív, tartós és a pozitív, dicsérő jelzőket még hosszan sorolhatnánk. Nagyon fontos azonban kiemelni, hogy ezen tulajdonságok mellett célszerű odafigyelnünk pár dologra. Gránit és gránit között is nagyon nagy különbségek vannak és nem csak az árukban! Azért, mert egy bizonyos gránit drágább, nem jelenti azt, hogy sokkal tartósabb lenne, mint egy olcsóbb társa. A kövek összetétele befolyásolja ellenálló képességüket, tartósságukat. A konyhai munkalap anyagának kiválasztásakor figyelembe kell venni, hogy a konyhában milyen hatások érik az kövünket. Mosogatószerek, kávé, üdítők, borok, olajok, ecet, különféle kifröccsenő ételek, melyeket a legtöbb esetben nem azonnal, hanem csak órákkal később takarítunk le a felületről, sokszor valami erősebb súrolószer segítségével. Látható tehát, hogy mennyire fontos az anyagválasztás és az anyag védelme. Gyakorlatilag elmondható, hogy a tömörebb, kevésbé nedvszívó gránitok akár magukban is kiállják ezeket a próbákat, viszont a lazább, puhább anyagokon mindenképpen végezni kell egy víz és olajtaszító impregnálást, melyet helyzettől függően évente meg kell ismételni. A rendszeres karbantartás kulcsfontosságú, mert ha már megtörtént a baj, a konyhapultunk foltos lett, nagyon kevés lehetőség van a javításra, gyakorlatilag teljesen helyrehozni már nem is lehet.
Cégünk komoly, sok éves tapasztalattal és komoly referenciákkal rendelkezik a gránit konyhapultok gyártása terén, ha Ön szeretné elkerülni a kellemetlen meglepetéseket és az „apróbetűs” részeket, keressen minket bizalommal, kollégáink részletes felvilágosítást nyújtanak.

Gránit munkalapok

Golden Beach gránitba mart csepegtető és alulról szerelt mosogató
 
Tiger Red konyhasziget
 
Tiger Red konyhai munkalap
 
Sarok kialakítása és mosogató beépítése
 
kaKashmir Gold gránit konyhasziget és munkalap
 
Matrix konyhapult
 
Gránit konyhasziget főzőlappal és munkalap
 
Meteora gránit, aláépített mosogatótálcával
 
 

Gránit munkalap tisztítása

Amint arra fent is utaltunk, a gránit munkalap tisztántartása, ápolása során jelentkező feladatainkat jelentős mértékben befolyásolja a kiválasztott gránit típusa. A fekete és egyes vöröses gránitok például csak nagyon minimális nedvszívó képességgel rendelkeznek, így a használat közben rájuk kerülő folyadékokból is csak kis mennyiséget fognak magukba szívni. A puhább kövek, különösen az egészen világosak viszont már lazább szerkezettel bírnak, így a rákerülő szennyeződések nagyobb veszélyt jelentenek. Ez utóbbi gránitokat mindenképpen le kell impregnálni, de alapvetően javasolni szoktuk a kezelést minden típusú munkalapnál.
A gránit munkalap tisztántartása viszonylag egyszerű feladat, tekintettel arra, hogy a konyhában használatos anyagok nem marják azt meg és nem színezik el a felületét. Az impregnált kőanyag esetén mindössze arra kell figyelni, hogy a takarítószerek csökkentik a vízlepergető hatást, így a kezelést célszerű évente egyszer megismételni.
A napi takarításra mindenképpen pH semleges tisztítószer használatát javasoljuk, az erősebb fertőtlenítő vagy zsíroldó szer alkalmazása csak bizonyos időszakonként ajánlott.
Az „agresszívebb” anyagokkal végzett takarítást követőn minden esetben ellenőrizzük, hogy a munkalap továbbra is rendelkezik-e a megfelelő vízlepergető tulajdonságokkal. Ezt nagyon egyszerűen megtehetjük: öntsünk egy kevés vizet a munkalapra. Ha az impregnálás működik, akkor a vízcseppek kis gyöngyformákká ugranak össze, ha nem, akkor egyenletesen szétterülnek a felületen. Ez utóbbi esetben a kő száradását követően vigyünk fel a kőre minimum egy réteg impregnálót.
Ha a konyhapult szennyezettsége indokolja, használhatunk erősebb savas vagy lúgos tisztítókat, de javasolt ezeket nem koncentrált formában, hanem egy kicsit hígítva alkalmazni.
A fentiek betartása mellett gránit munkalapja hosszú éveken át konyhájának dísze lesz.
Nyitvatartás
Hétfő-Péntek
8:00-tól 16:30-ig