Kandalló burkolat

Kandalló burkolat
Kandalló burkolat
Kandalló burkolat készítésére napjainkban számtalan anyagot használnak, kezdve a különböző fémektől, színes, fényes vagy matt üvegektől a kerámia burkolaton át, természetesen az általunk is gyártott és alkalmazott kőburkolatig.
Az évszázadokkal ezelőtt épült kastélyokban, szinte minden helyiségben szembe találjuk magunkat a hatalmas tömbkövekből készült, nyílt tűzterű kandallókkal, melyeknek a dekoratív megjelenés mellett a fűtés is fontos funkciója volt.
A mai kandallókkal természetesen ugyanúgy kiválóan lehet fűteni, de a tömbköves felépítés egyre inkább a háttérbe szorul, a helyét pedig gyakran a letisztultabb, nagytáblás kőburkolat veszi át, minimalista zárt tűzterek alkalmazása mellett.

Kandalló burkolat készítése márványból, gránitból vagy mészkőből

Legyen szó egy klasszikus, samott téglából és mívesen faragott márvánnyal burkolt kandalló teljes felépítéséről vagy egy mai modern biokandalló betét körbeburkolásáról, cégünket bizalommal keresheti!
kandalló burkolat mészkő nagylapokból
kandalló burkolat
mészkő nagylapokból
faragott márvány kandalló burkolat tömbkövekből
faragott márvány kandalló
burkolat tömbkövekből
nagytáblás márvány kandalló burkolat
nagytáblás márvány
kandalló burkolat
Amennyiben zárt tűzterű kandallót szeretne, számtalan partnerünk választékából beszerezzük Önnek a legmegfelelőbb terméket, az ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel, szerelési anyagokkal együtt, melyet igényeinek megfelelően helyezünk el és építünk be az Ön otthonába.
Ön választja meg, hogy házába jobban illik a hagyományos, oszlopos, párkányos vagy inkább egy modern, nagyméretű kőlapokból összeállított kandalló burkolat. Bármelyikre is esik választása, mi készséggel állunk rendelkezésére!

Ha úgy döntünk, hogy egy kandallóval díszítjük nappalinkat, az első és legfontosabb lépés, hogy eldöntsük, nyílt vagy zárt tűzterű kandallót szeretnénk, tekintettel arra, hogy mindkét típusnak megvannak az előnyei, hátrányai és döntően befolyásolja a későbbi építési folyamatot.
Nyílt tűzterű kandallókat, ahogyan arra korábban utaltunk, évszázadok óta építenek. Ez a típus hangulatában talán a leginkább meggyőző, hiszen a pattogó tűz hangja, melege, közelsége és az égő fa illata együttesen egészen egyedi és megnyugtató hangulatot varázsolnak a helyiségbe.
Az üvegajtós, zárt tűzterű kandallók a kipattanó szikrák veszélye és füstszag nélkül nyújtják ezt az élményt, hogy kinek melyik tetszik jobban az már egyedi megítélés kérdése.
két oldalt nyitható üvegajtós zárt tűztér
két oldalt
nyitható üvegajtós
zárt tűztér
a burkolat teljes mértékben takarhatja a tűzteret
a burkolat teljes
mértékben takarhatja
a tűzteret
A tűztérben és a körülötte keletkező meleg levegőt mindkét típus esetén el lehet a falban vezetni, hogy rácsokon a szobába jutva, melegítsék azt. Ebben az esetben a zárt tűzterű kandalló nagyobb hőmennyiséget tud termelni nekünk.

A tűztér kiválasztásával párhuzamosan azt is el kell döntsük, hogy hogyan és hova szeretnénk kandallónkat beépíteni, vagyis hány oldalról lesz látható. Ha sík falfelületre kerül - ami a legegyszerűbb megoldás - akkor egy oldalról, szemből lesz látható, de kerülhet sarokra, pl egy "L" alakú üvegajtóval, de a szoba közepére is, hogy körbeülhessük, akár a tábortüzet. Ahogyan a tűztér kiválasztása, ez a szempont is döntően befolyásolja az építés folyamatát és természetesen annak költségét. Amennyiben házunk tervezési fázisában döntünk a kandalló mellett könnyebb dolgunk lesz, viszont ha egy meglévő épületbe szeretnénk beépíteni, akkor viszont az elérhető kéménybekötés fogja meghatározni kandallónk helyét.
A kandalló felépítmény elkészítése, a tűztér rögzítése, körbeépítése kandallónként más és más, szinte minden alkalommal egyedi megoldásokat igényel így ezzel kapcsolatban általánosságban nehéz nyilatkozni, mindazonáltal cégünk a kandallóval kapcsolatos teljes körű kivitelezésre vállalkozik. így ha kialakult Önben az elképzelés keresse kollégáinkat bizalommal!
Budapest, Rain Forest - nagylapos kandalló burkolat
 
Kandalló burkolat magánházban, faragott mészkőből
 
Magánház - nagytáblás, onyx kandalló burkolat
 
Magánház - Jura mészkő kandalló burkolata
 
A kandalló test elkészítését követi annak díszítése, vagyis a burkolat felrakása. Természetesen mi a követ ajánljuk erre a célra, több okból is. A mészkő, márvány, gránit, esetleg onyx anyagok felhasználásával készült kandalló burkolatok a lobogó tűz látványával kiegészülve a természet erejét és csodálatos alkotóképességét varázsolják házunkba, melyben nap mint nap gyönyörködhetünk. Emellett pedig a festett vagy faanyagokkal ellentétben, a kőburkolatban nem fog kárt tenni a kandallóban rakott tűz, ami szintén nem elhanyagolható szempont.
Ízlésünknek és pénztárcánknak megfelelően sokféle lehetőségünk van a kandalló burkolat elkészítésére. Dönthetünk amellett, hogy csupán néhány kisebb oszloppal, díszcsíkkal és kőpárkánnyal dekorálunk, melyek lehetnek faragott, díszes elemek, de egyenes, letisztult formákat is választhatunk, amely kiválóan passzol a mai minimal design formavilágába.
Ha nem elégszünk meg néhány párkánnyal, kandallónk burkolata készülhet mennyezetig érő nagytáblákból is, létrehozva egészen monumentális alkotásokat otthonunkban.
 
Nyitvatartás
Hétfő-Péntek
8:00-tól 16:30-ig